HTML

Filozófiánk

Van kisgyermeke vagy idős családtagja? Tart háziállatot, esetleg más allergének is vannak ott- honában? Szőnyeg, vagy parketta van a lakásban? Az ivóvíz minden esetben olyan tiszta, mint ami- lyennek lennie kell?

Napjaink káros környezeti ártalmainak, az egyre több allergiás tüneteket okozó virágpornak vagy az állati allergéneknek még lakásunk- ban vagy munkahelyünkön is ki vagyunk téve. Tudjuk, hogy az embereknek fontos az egészséges életmód.

A beteg ember sokat áldoz arra, hogy meggyógyuljon - számára egészsége a legna- gyobb érték. Ne feledje! A megelőzés során még a legki- sebb változással is jelentős eredményeket érhetünk el.

A Lux négy, egymáshoz szo- rosan kapcsolódó termékvo- nalon keresztül szolgálja ki vásárlói igényeit: Tiszta Otthon, Friss Levegő, Egészséges Ivóvíz, Ipari Felhasználás. Mikor találkozik képviselőnkkel, nem csak cégünket és termékeinket ismeri meg: egy új életszem- lélet is megnyílik Ön előtt.

A "LUX for Life - LUX az Életért" nem más, mint egy emberközpontú gondolko- dásmód otthonunkról, csalá- dunkról, környezetünkről, értékeinkről és legfőképpen egészségünkről.

Bevételeink 10%-át kutatásra és fejlesztésre fordítjuk. Szakembereink nagy hang- súlyt fektetnek a termékek folyamatos technológiai fej- lesztésére - biztosítva ezzel a LUX piacvezető helyét a minőségi termékek világában.



"Azon dolgozunk, hogy minden otthon LUX-otthon legyen - tiszta, egészsé- ges és ragyogó."

Axel Wenner-Gren
a LUX megalapítója


Alapvető célunk, hogy termékeinkkel és szolgáltatá- sainkkal emberközelibb vilá- got teremtsünk.

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk!

Kapcsolat

További információért, ter- mékbemutatóért hívja képvi- selőnket:

Darin Sándor
Tel.: (30) 219-3578

Friss topikok

  • deklerb: Kedves Blogtulajdonos! Egészséggel kapcsolatos blogunk hasonló témakört dolgoz fel, mint az Öné. ... (2009.01.14. 22:35) Cégtörténet

Archívum

2008.11.04. 11:20 LUX for life

Cégtörténet

1901-ben a LUX megalapítása Stockholmban. A cég bevezeti saját fejlesztésű petróleumlámpáját a piacra, melyet LUX lámpának neveznek, és világítótornyok százaiban használják az egész világon.

A LUX cég gyárat alapít Stockholmban, Lilla Essingenben. Az új termékszerkezet kialakításához Axel Wenner-Gren-t kérik fel az együttműködésre. Ennek eredményeképpen az első LUX 1 takarítógép őse 1912-ben gördül le a gépsorokról. Svédországban megkezdődik és rövid időn belül egyre ismertebbé, sikeresebbé és elfogadottabbá válik mind a közvetlen értékesítés, mind a részletre történő vásárlás módszere.

Az 1910-es években a LUX céget Axel Wenner-Gren sikeressé teszi Németországban, Angliában, Franciországban. Ezért ma őt tekintik a LUX csoport megalapítójának.

1912 LUX 1C: Az első elektromos háztartási porszívó

 

 

1919-ben a cég felveszi az Electrolux nevet, mely az Elektromekaniska és a LUX sajátos kombinációja.

1921 LUX V: Az első "szánkótalpakkal" felszerelt fekvő elrendezésű porszívó.

 

1922 LUX VII: A német piacra bevezetésre kerül az első "egykezes" álló porszívó.

 

1928 LUX IX: Az első érintésvédelemmel, motorvédő szűrővel ellátott, légáramlás elvén működő porszívó.

 

1930 LUX XII: Az első rádiófrekvencia (zavar) szűrővel ellátott porszívó. Ebben a modelben a motort speciális gumiágyba helyezték, ezáltal csökkentve ezáltal a motor zajhatását. Itt jelenik meg a porzsák állapotkijelzője is.

1934 Z25: Az első kúp alakú porszívóház, amely nagyobb szívóerőt biztosított.

 

1951 Z55: Az első lábkapcsolóval szerelt porszívó. A készülék falra akasztható kivitelben készült.

 

1956 Ebben az évben jelenik meg először az eldobható papírporzsák. Ezzel a porzsák ürítését a sokkal higénikusabb porzsákcsere váltja fel.

 

1958 Z62: Igazi újdonság a padlókefén kialakított a cérnafogó , valamint a teleszkópos szár. Megjelenik a kombifej, ami magában foglalja a portörlő és kárpittisztító fejet.

 

1961 Z65: Ez a típus már nagyméretű kombifejjel készült, különlegességge a kerekekben és a kábelfeltekerőben rejlett.

 

1966 Z90: Elsőként ennél a készüléknél alkalmazták a porzsák telítettség jelzőt. Autómatizálták a kábelfeltekerést és megjelent az önzáró porzsák.

 

1969 Z100 LUXOMATIC: Az első autómatafejjel rendelkező készülék.

 

1972 Z320 JUMBO-MATIC: Egyedülálló teljesítményként 800 wattos motorja pecenként 2,5 köbméter levegő cseréjére képes.

 

1975 Z325 JUMBO-MATIC: Porzsák nélküli indításgátlóval ellátott modell, mely már cserélhető kombifejjel és bútortisztító kiegészítőkkel került forgalomba.

1991-ben, a rendszerváltás után új időszámítás kezdődik a gazdasági életben. Ekkor vásárolja meg az Electrolux a Lehel Hűtőgépgyárat, s vonul be a LUX 40 év után ismét Magyarországra.

1992-ben az Electrolux-Lehel leányvállalataként létrehozzák a LUX (Hungary)-t, mely az év végére már négy területi irodával működik.

1999 elején a LUX csoport vezetősége úgy határoz, hogy kiválik az Electroluxból, s önálló vállalatként folyatja működését a világ 32 országában. Ekkor alakult át Magyarországon a Lux Hungária Kft. önálló céggé. Az új vezetés megkülönböztetett figyelmet szentel a szolgáltatások színvonalának, a vásárlói igények felmérésének és megvalósításának.

2006-ban 105. születésnapját ünnepelte a LUX.

Napjainkban a LUX-csoport új piacokat hódít meg és folyamatosan fejleszti termékeit miközben szélesíti kínálatát is. Ma már a közvetlen értékesítés területén a LUX az egyik legdinamikusabb, leginnovatívabb szellemiségű vállalat, melynek fő célkitűzése, hogy a világon minden család tiszta, egészséges és ragyogó környezetben élhessen!

Fő célkitűzésünk, hogy a világon minden család tiszta, egészséges és ragyogó környezetben élhessen!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://luxforlife.blog.hu/api/trackback/id/tr89749053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deklerb 2009.01.14. 22:35:32

Kedves Blogtulajdonos!

Egészséggel kapcsolatos blogunk hasonló témakört dolgoz fel, mint az Öné. MI a higiéniás termékek veszélyes összetevőire hívjuk fel a figyelmet.

www.mi-csapatunk.blog.hu

Írjon nenkünk, amennyiben bővebb infot szeretne:

dannlergyorgy@t-email.hu
süti beállítások módosítása